header1

Belbin

OASE & Partners heeft meerdere deskundigen  in huis die gecertificeerd zijn als Belbin teamrol coach. 
Zij hebben de "masterclass Belbin teamrolmanagement" gevolgd en zijn lid van het teamrolgilde.

Naast persoonlijke coaching op de werkvloer coachen de coaches ook teams naar betere teamprestaties.
Vanuit ieders (positieve) bijdrage aan het teamproces, leer je zien met welke vaardigheden je zelf hebt en waar de ander jou kan aanvullen.
De coaches gebruiken de vaardigheden en teamkwaliteiten, beschreven door Meredith Belbin in zijn teamrolprofielen.
Al jaren werken we tijdens onze cursussen met dit wetenschappelijke model om samenwerking en communicatie binnen groepen helder te maken en waar nodig te verbeteren.

Het begrip "Teamrol" werd begin jaren zeventig geïntroduceerd door dr. Meredith Belbin in Cambridge. Hij deed wetenschappelijk onderzoek naar de psychologische eb sociale factoren die van invloed zijn op het succes van teams.
Centrale vraag hierbij was: "hoe kan het dat sommige teams met zeer getalenteerde mensen falen, terwijl team met veel minder talenten wèl succes hebben".
Het is tot nu toe het enige wetenschappelijk onderbouwde model over het werken in groepen en de ideale groepssamenstelling. Deze methode wordt veel toegepast om teamsamenwerking te verbeteren middels inzicht in de verschillen die in een team nodig zijn om succesvol te werken.

OASE & Partners is door de Belbin Associates tevens geaccrediteerd om met behulp van de website www.interplace.nl de Belbin-testen af te nemen.